Webbhotell, VPS eller dedikerad server?

Om du vill ska ett utrymme på nätet till din personliga hemsida, din företagshemsida, din webbshop eller till din blogg finns det i stort sett bara tre vettiga alternativ att välja på: ett webbhotell, en VPS eller en dedikerad server.

De flesta väljer att skaffa ett webbhotell eftersom det idag är mycket billigt att köpa ett bra webbhotell. Du kan få ett litet men bra webbhotell för bara 9 kr/mån och om du vill ha ett riktigt stort webbhotell behöver det inte kosta mer än 59 – ca 100 kr/mån. Flera stora webbhotell har dessutom mycket bra erbjudanden då du bara behöver betala en struntsumma för det första året. Fördelen med ett webbhotell är att det är billigt trots att det ger dig en mycket bra prestanda och en hög upptid.

En VPS är en ännu snabbare och stabilare lösning som kostar lite mer, även om en VPS inte är speciellt dyr idag. Fördelen med VSP gentemot ett webbhotell är som sagt den lite bättre prestandan och stabiliteten men en VPS är också lite säkrare mot yttre hot och är flexiblare än ett webbhotell.

Om du behöver en blixtsnabb och grymt stabil lösning ska du skaffa en dedikerad server. En dedikerad server är dessutom extremt säker och går nästan att konfigurera hur man vill vilket ger dig mycket fria händer. De enda nackdelarna med en dedikerad server är att den är mycket dyrare än ett webbhotell och lite svårare att hantera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *