Trött på usla sparräntor

Jag har två olika sparkonton på två olika banker men är grymt trött på hur usla sparräntor jag får på mina sparkonton. På det ena sparkontot får jag inte ens 2 % i sparränta och mitt andra sparkonto ger mig drygt 2 % i sparränta. Och storbankerna påstår att det här helt okej sparräntor med tanke på ränteläget i Sverige just nu, men det tycker inte jag.

Alldeles nyligen bestämde jag mig för att jämföra sparräntor och då såg jag att det visst fanns sparkonton som gav mycket högre sparräntor än vad mina banker gör. Jag fann sparräntor på 3 %, 4 % ,  5 % och till och med en sparränta på hela 10 %! Snacka om bra sparräntor och snacka att det lönade sig att jämföra sparräntor. Så om du också har en usel sparränta bör du snarast sätta dig ner och jämföra sparräntor för det lönar sig verkligen.

Okej, efter jag hade bestämt mig för att jämföra sparräntor och gjort det också slog jag till och öppnade ett sparkonto som gav mig drygt 4 % i sparränta, vilket i alla fall är dubbelt så mycket som mina andra banker gav mig. Anledningen till att jag inte öppnade ett sparkonto som gav mig 10 % i sparränta var att detta sparkonto inte omfattades av den statliga insättningsgarantin och jag är lite försiktig av mig.

Om du vill jämföra sparräntor kan du göra det via http://sparrantor.com/ som är en sajt som tipsar dig om sparkonton som ger dig riktigt höga sparräntor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *