Om blancolån

Ett blancolån är samma sak som ett privatlån, punkt slut. Det finns de som tror att det är två olika lån men det är det inte, det är bara namnet som skiljer dem åt.  Förr använde bara termen ”blancolån” men sedan ganska många år tillbaka föredrar de flesta långivare att kalla lånet för privatlån för att understryka att detta lån vänder sig till privatpersoner.

I vilket fall som helst så är ett blancolån ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte ha någon säkerhet när du tar ett blancolån. Om du tar ett lån med säkerhet är oftast det du köper för lånet säkerheten. Två andra saker som karaktäriserar ett blancolån är att det vänder sig till privatpersoner (inte företag och organisationer) och ska användas för konsumtion. Med konsumtion menas inköp av produkter som till exempel inredning, hemelektronik, trädgårdsprylar, hobbyprylar, resor och till och med bilar. Ett blancolån används alltså inte för investeringar och penningplaceringar, men eftersom långivarna av blancolån sällan frågar vad du ska ha pengarna till kan du i stort sett använda dem till vad du vill. Förövrigt brukar ett blancolån ha en lånesumma på högst 350 000 kronor och en lånetid på 1 – 12 år.

Om du funderar på att ta ett blancolån kan du med fördel besöka blancolånen.se som inte bara har smslån utan även flera blancolån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *