Att sälja fakturor

Sälja fakturor

Ett mindre företag som kanske just har startats upp kommer att behöva kapital för att verksamheten ska utvecklas och frodas. Det här är ofta lättare sagt än gjort för även om man snabbt får kunder så kan betalningstiden leda till att man inte lyckas driva företaget så som man måste för att det ska överleva. I det här läget så kan man välja att sälja fakturor för att få loss kapital. Med hjälp av factoring så får man in viktiga resurser så snart som fakturan är utställd.

När ska man sälja?

Det är viktigt att förstå när man bör sälja fakturor och när det kan vara bättre att låta bli. Om man vänder sig till ett bra factoringbolag så ska man kunna få rådgivning. Kanske är det så att man skulle kunna sälja vissa fakturor och under en kortare tidsperiod för att på så vis klara av en investering. Bra factoring går inte ut på att utnyttja ett företag som inte har koll på hur man tar hand om fakturering. Tvärtom så erbjuder man en viktig hjälp som kan utveckla företaget i rätt riktning och tids nog leda till att man alls inte måste sälja sina fakturor för att få det hela att gå runt.

Vad kostar det?

Man ska inte tro att fakturaförsäljning är gratis. Ett företag som erbjuder factoring måste ju också ha en inkomst. Det ska dock inte kosta mer än vad det är värt och här måste man helt enkelt avgöra vad man kommer att tjäna på att sälja fakturor. Det här är lite olika för olika företag, och helt klart också något som varierar beroende på den faktura som säljs. Genom att diskutera det hela med ett factoringbolag så kan man välja en tjänst som kommer att passa bäst. Här kanske man betalar en fast avgift samt en viss procent på de fakturor som man säljer. När man räknar på kostnaden så ska man även kalkulera med vad det kostar att inte få in snabba kontanter då man vill expandera för att få in nya kunder och nya uppdrag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *